【#ささっと一品】たっぷり野菜と豚肉のフライパン蒸しのレシピ・作り方

【#ささっと一品】たっぷり野菜と豚肉のフライパン蒸しのレシピ・作り方

フライパンひとつで簡単!
キャベツ、にんじん、しめじと野菜たっぷりでヘルシー、豚肉も入って栄養満点!
「豚肉とたっぷり野菜とのフライパン蒸し」です。

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カビなどの心配もなく、初めてみそを作る方や、
すぐに食べたい方にもおすすめ。
塩分も控えめでたっぷり使っても塩辛くなく、
栄養もたっぷりと取れます。

●たっぷり野菜と豚肉のフライパン蒸し

■材料(2人分)
豚ロース薄切り肉(しゃぶしゃぶ用) 180g
キャベツ 1/6個(200g)
にんじん 1/4本
しめじ 1/2パック(50g)
酒 大さじ1
(A)みりん、酒、みそ、黒酢、白すりごま 各大さじ1
(A)ごま油 小さじ1

詳しいレシピはこちら↓

たっぷり野菜と豚肉のフライパン蒸し

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「榎本美沙の季節料理」
料理家 榎本美沙の公式チャンネルです。
こんにちは、榎本美沙と申します。
料理のレシピ開発の仕事をさせていただいています。
“発酵食品”と”旬の野菜”と、それからMr.Childrenが好きです。
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●著書
『ジッパー袋でかんたん 季節の保存食』好評発売中!
→季節の手仕事を”ちょっとやってみたい”人に。
食べ切れるぶんだけ、袋を使ってさくっとつくります。
みそ作り、梅干し、梅シロップ、ぬか漬け、キムチ、甘酒などなど。

『野菜の「べんり漬け」』 好評発売中!
忙しくても野菜をたっぷり食べられるように、
そんな想いでつくりました。

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●Pan-Steamed Vegetables and Pork

■Ingredients (for 2 persons)
180 g thinly sliced pork loin (for shabu-shabu)
1/6 cabbage (200g)
1/4 carrot
1/2 package (50g) shimeji mushrooms
1 tablespoon sake
(A) 1 tablespoon each of mirin, sake, soybean paste, black vinegar, and white ground sesame
(A) 1 teaspoon sesame oil

■How to make
【1】Cut cabbage into 4-5 cm square chunks, cut carrots into 2 mm thick half-moon slices.
Remove any stones from the shimeji mushrooms and break them into pieces by hand.

【2】Spread the cabbage and carrots in the pan, then place the pork on top of the cabbage and carrots one at a time, followed by the shimeji mushrooms.
Pour sake over the meat, cover with a lid and place over medium heat.
When steam comes out, lower the heat to low and steam the pork for about 10 minutes until it is cooked through.

【3】In a heatproof container, add (A) mirin and sake, and heat in a microwave oven at 600W for 50 seconds to 1 minute without covering with plastic wrap.
Mix the other ingredients in (A) to make a sauce, and pour the sauce over 2.

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