Happy cookingの優華です!
今回は『豚肉の柳川風鍋』の作り方をご紹介しました♪
具材もシンプルでフライパン1つで簡単に作れるレシピです!
今の寒い時期におすすめで、生姜も入っていて体が温まる1品です☆
味付けもしっかりめでご飯が進むこと間違いなし!!
わからないことがあったらコメント欄でお気軽に聞いてくださいね♬
では!次回の料理も楽しみに待っていてください(*^▽^*)
#柳川鍋#豚肉#和食
Yanagawa hot pot (Japanese cuisine)
Japanese pot dishes in which sliced pork and egg are simmered together in a soy sauce based broth.
・250g pork,sliced
・1/4onion,sliced
・4cm ginger,sliced
・1 burdock ,shaved
・1bundle trefoil,cut in 1cm
・ 2eggs,beaten
・2 tsp sansho,ground
・600ccwater
★seasonings
sake tbsp2
soy sauce tbsp4
sweet sake(mirin) tbsp4
sugar tbsp1
soba soup tbsp1
dashi (japanese soup stock)tsp2
※tea spoon(5ml)→tsp
table spoon(15ml)→tbsp
①Boil 600cc water in a pan.
Put dashi(japanese soup stock)in the pan.
②Put ginger,sliced onion,shaved Burdock
in the pan to simmer with a lid.
③Add sake and sugar to simmer with a lid.
④Add soy sauce and soba soup.
⑤Add pork to simmer until well cooked.
⑥Finally,add trefoil and sansho.
【動画内音楽は全て手作りです♬】
オープニング→Happycooking.OPver.
エンディング→スプリングフラワー.EDver.
BGM→スプリングフラワー.BGMver.
(作曲、編曲:優華)
【SNSもやっています♪】
気軽にフォローしてくださいね♪
Twitter https://twitter.com/xxxyukaxxx0903
Instagram https://www.instagram.com/miumiu.miao00/?hl=ja
Blog https://ameblo.jp/xxx-mars-xxx
#Happycooking#柳川風#優華#お料理チャンネル