長崎 三河内焼 手間をかける醍醐味 Japan Nagasaki Mikawachi Yaki The real thrill of taking time and effort

長崎 三河内焼 手間をかける醍醐味 Japan Nagasaki Mikawachi Yaki The real thrill of taking time and effort

今回は、長崎の三川内焼を堪能して来ました。
シンプルでありながら、手間のかかった職人の技には、
本当に心動かされます。
今回お邪魔した、平戸松山窯さんの「中里月度務染付のうつわ展」
は、2022年3月15日が最終日ですが、
今後、都内で作品展を行うそうです。
ぜひ、足を運んでみてください!!

💡平戸松山窯YouTube
https://www.youtube.com/channel/UCvr7p8NZsUZqIj4tRbu2wYw

💡Instagram
器紹介→https://www.instagram.com/hiradoshouzan

彰志さん(息子さん)→https://www.instagram.com/hiradoshouzan_akishi/

💡平戸松山HP
https://www.hiradoshouzan.com/

💡平戸松山窯BASEショップ
https://hshouzan.thebase.in

This time, I enjoyed Nagasaki’s Hirado ware.
Simple yet time-consuming craftsmanship,
I’m really moved.
Mr. Hirado Matsuyama Kiln’s “Nakazato Tsukiyo Tsutomu Dyed Container Exhibition”
Is the last day of March 12, 2022,
It seems that he will hold an exhibition in Tokyo in the future.
Please come and visit us! !!

*撮影は、平戸松山窯さんの許可をいただき、撮影いたしました。

💡BASE
 無肥料無農薬の野菜、種をお分けしています
 https://bonbonlapin.base.shop/

💡note
https://note.com/bonbonlapin1223

💡 blog
  http://bonfrance.blog.jp

【自己紹介】Self-introduction

無肥料無農薬で野菜を育てて15年になります。
40代主婦、二児の母です。
オーガニックスーパーで週3回パートしつつ、
毎日畑に立っています。
畑でとれる旬の食材で簡単で 美味しいレシピを紹介したり、
野菜づくりの様子をご紹介しています。

[Self-introduction] Self-introduction

It has been 15 years since I grew vegetables without fertilizers and pesticides.
A housewife in her 40s, a mother of two children.
While parting at an organic supermarket three times a week
I stand in the field every day.
Introducing simple and delicious recipes with seasonal ingredients that can be obtained in the field
Introducing how to grow vegetables.

#長崎
#三川内焼
#平戸焼

江戸東京野菜 レシピカテゴリの最新記事