【川越 古民家カフェ】江戸時代初期創業 百足屋 [Kawagoe old private house cafe] Founded in the early Edo period Momokuya

【川越 古民家カフェ】江戸時代初期創業 百足屋 [Kawagoe old private house cafe] Founded in the early Edo period Momokuya

3連休の初日、混んでいるのを覚悟で川越へ行ってきました。
案の定、沢山の人で賑わっていました。
今回は、蔵の魅力満載の百足屋へ行ってきました。
百足屋は、江戸時代初期に、田口吉兵衛によって創業された
糸や組紐販売、鰹節問屋です。
今は、カフェや小物販売、また茶道や、蕎麦打ちなどの体験もできる
施設です。お庭も素晴らしく、お店の方は丁寧に建物のことや、
川越の歴史を教えてくださり、本当に楽しく、貴重な時間でした。
川越に行った際は、ぜひ足をお運びください😊

On the first day of the 3-day weekend, I went to Kawagoe, expecting it to be crowded.
As expected, it was crowded with many people.
This time, I went to Momotadiya, which is full of the charm of the storehouse.
Motariya was founded by Kichibei Taguchi in the early Edo period.
Thread and braid sales, dried bonito wholesaler.
Nowadays, you can also experience cafes, small goods sales, tea ceremonies, soba making, etc.
Facility. The garden is also wonderful, and the shop staff is polite about the building,
It was a really fun and precious time to teach me about the history of Kawagoe.
When you go to Kawagoe, please take your feet 😊

💡百足屋

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💡BASE
 無肥料無農薬の野菜、種をお分けしています
 https://bonbonlapin.base.shop/

💡note
https://note.com/bonbonlapin1223

💡 blog
  http://bonfrance.blog.jp

【自己紹介】Self-introduction

無肥料無農薬で野菜を育てて15年になります。
40代主婦、二児の母です。
オーガニックスーパーで働きながら、
毎日畑に立っています。
畑でとれる旬の食材で簡単で 美味しいレシピを紹介したり、
野菜づくりの様子をご紹介しています。

[Self-introduction] Self-introduction

It has been 15 years since I grew vegetables without fertilizers and pesticides.
A housewife in her 40s, a mother of two children.
While parting at an organic supermarket three times a week
I stand in the field every day.
Introducing simple and delicious recipes with seasonal ingredients that can be obtained in the field
Introducing how to grow vegetables.

#川越
#百足屋
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