【野菜たっぷりでさっぱり〜!】さばとトマトの南蛮漬けのレシピ・作り方

【野菜たっぷりでさっぱり〜!】さばとトマトの南蛮漬けのレシピ・作り方

野菜たっぷり、揚げずに簡単、南蛮漬けの作り方です。

今回はさばの切り身を使って手軽に。
酸っぱすぎず、だしの優しい風味で、暑い日でもパクパク食べられます。

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●さばとトマトの南蛮漬け

■材料
さば 2切(200g)
玉ねぎ 1/2個
ミニトマト 4個
片栗粉 大さじ1
サラダ油 大さじ3
(A)だし汁 150ml
(A)しょうゆ、黒酢 各大さじ2
(A)みりん(煮切ったもの) 大さじ1
(A)赤唐辛子(輪切り) 1/2本分
すだち(あれば) 1個

詳しいレシピはこちら↓

さばとトマトの南蛮漬け

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「榎本美沙の季節料理」
料理家 榎本美沙の公式チャンネルです。
こんにちは、榎本美沙と申します。
料理のレシピ開発の仕事をさせていただいています。
“発酵食品”と”旬の野菜”と、それからMr.Childrenが好きです。
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●著書
『ジッパー袋でかんたん 季節の保存食』好評発売中!
→季節の手仕事を”ちょっとやってみたい”人に。
食べ切れるぶんだけ、袋を使ってさくっとつくります。
みそ作り、梅干し、梅シロップ、ぬか漬け、キムチ、甘酒などなど。

『野菜の「べんり漬け」』 好評発売中!
忙しくても野菜をたっぷり食べられるように、
そんな想いでつくりました。

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#魚 #榎本美沙​​​​​ #料理研究家​​​​​

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●Lightly-pickled mackerel and tomato

■Ingredients
2 slices mackerel (200g)
1/2 onion
4 small tomatoes
1 tablespoon potato starch
3 tablespoons salad oil
(A) 150ml soup stock
(A) 2 tablespoons each of soy sauce and black vinegar
(A)1 tablespoon mirin (fully cooked)
(A)1/2 red pepper (sliced into rounds)
1 sudachi (citrus fruit), if available

■How to make
【1】Cut onion lengthwise into thin slices, and cut cherry tomatoes in half horizontally.
Cut the sudachi (Japanese citrus fruit) into round slices.
【2】Sprinkle with a pinch of salt (not to be used) and lightly dust with potato starch.
【3】Put (A) in a storage container and mix.
【4】Heat the salad oil in a frying pan over medium heat.
Place the mackerel in the pan and cook for about 2 minutes on each side, then place in the container.
【5】Place onions, tomatoes and sudachi (citrus fruit) on top and cover with plastic wrap.
Cover with plastic wrap and let stand for 15 minutes to allow the flavors to blend.

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