夏野菜の美味しさがギュッと詰まった、ラタトゥイユの作り方です。
なす、ズッキーニ、パプリカ、トマト、それぞれのうまみをじっくり引き出すのがポイントです。
ポイントはみそ、味に深みがでて美味しさがワンランクアップします。
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●夏野菜のみそラタトゥイユ
■材料(作りやすい量/4人分程度)
なす 2本
ズッキーニ 1本
パプリカ(赤・黄) 各1/2個
玉ねぎ 1/2個
オリーブオイル 大さじ3
ホールトマト缶 1缶(400g)
にんにく 1片
ローリエ 1枚
みそ 大さじ1
塩、こしょう 各少々
詳しいレシピはこちら↓
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「榎本美沙の季節料理」
料理家 榎本美沙の公式チャンネルです。
こんにちは、榎本美沙と申します。
料理のレシピ開発の仕事をさせていただいています。
“発酵食品”と”旬の野菜”と、それからMr.Childrenが好きです。
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●著書
『ジッパー袋でかんたん 季節の保存食』好評発売中!
→季節の手仕事を”ちょっとやってみたい”人に。
食べ切れるぶんだけ、袋を使ってさくっとつくります。
みそ作り、梅干し、梅シロップ、ぬか漬け、キムチ、甘酒などなど。
『野菜の「べんり漬け」』 好評発売中!
忙しくても野菜をたっぷり食べられるように、
そんな想いでつくりました。
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#夏野菜 #榎本美沙 #料理研究家
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●Miso Ratatouille with Summer Vegetables
■Ingredients (easy to make/about 4 servings)
2 eggplants
1 zucchini
1/2 each paprika (red and yellow)
1/2 of an onion
3 tablespoons olive oil
1 can (400g) whole tomatoes
1 clove garlic
1 bay leaf
1 tablespoon miso
A pinch each of salt and pepper
■How to make
【1】Cut the onion into 2cm squares and crush the garlic with a knife.
Cut zucchini, bell bell pepper, and eggplant into small pieces.
(* Cut the eggplant last to prevent discoloration.)
【2】Heat the garlic and olive oil in a heavy saucepan over low heat.
When fragrant, saute the onions.
【3】When the onions have softened, add the eggplant, zucchini and paprika.
Sprinkle with salt and pepper and saute for 5-6 minutes.
【4】Add crushed canned whole tomatoes, miso and bay leaves.
Bring to a boil, cover with a lid and simmer for 20-30 minutes, stirring occasionally.
Taste and adjust seasoning with salt and pepper.