夏野菜の焼きびたし(焼き浸し)のレシピ・作り方

夏野菜の焼きびたし(焼き浸し)のレシピ・作り方

揚げびたしより簡単、夏野菜の焼きびたしの作り方です。

ナスやパプリカ、ししとうがおいしいだしをしっかり吸って、じゅわ〜っとおいしい一品。

暑い日には冷やして食べるのもおすすめです。
今日は夏野菜とも相性のよいオリーブオイルでつくります。

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■材料(作りやすい量)
なす 3本
パプリカ(赤・黄) 各1/2個
しし唐辛子 10本
オリーブオイル 大さじ4
(A)だし汁 300ml
(A)しょうゆ、みりん 各大さじ2と1/2

■作り方
【1】(A)を保存容器に合わせて混ぜておく。

【2】パプリカはそれぞれ縦3〜4等分に、ししとうはへたの先を切り破裂しないよう切り込みを入れる。
なすは縦四つ割にする。

【3】フライパンにオリーブオイル大さじ3を熱し、強火でなすを焼く。
火が通ったら取り出して1の容器に入れる。

【4】同じフライパンに残りのオリーブオイルを中火で熱し、
パプリカ、ししとうを入れて焼き、
保存容器に加え、ラップを敷きこんで粗熱が取れるまでおく。

★ポイント
冷蔵庫で冷やして食べても味がなじんでおいしいです。
好みの夏野菜でどうぞ。

詳しいレシピはこちら↓

夏野菜の焼きびたし(焼き浸し)

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#榎本美沙 #料理研究家 #夏野菜

● Steamed summer vegetables

■Material (amount that is easy to make)
Eggplant 3
1/2 each for paprika (red and yellow)
10 red pepper
4 tbsp olive oil
(A) Dashi soup 300 ml
(A) Soy sauce, mirin 2 and 1/2 tablespoons each

■ How to make
[1] Mix (A) in a container.

[2] Cut the paprika into 3 to 4 equal parts vertically so that the tip of the shrimp is cut and not burst.
Eggplant is divided into quarters.

[3] Heat 3 tablespoons of olive oil in a frying pan and boil the eggplant over high heat.
When the cook goes through, take it out and put it in the container of 1.

[4] Heat the remaining olive oil in the same frying pan over medium heat,
Add paprika and shishito and bake,
In addition to 1, spread a wrap and keep until the heat is removed.

★ Points
Even if you chill it in the refrigerator and eat it, the taste is familiar and delicious.
Please use your favorite summer vegetables.

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