【家庭料理】ほうれん草の軸までおいしい、おひたしの作り方/シンプルな和食のおかずレシピ/一週間の献立に役立つ作りおき #26

【家庭料理】ほうれん草の軸までおいしい、おひたしの作り方/シンプルな和食のおかずレシピ/一週間の献立に役立つ作りおき #26

ほうれん草の軸までおいしい、おひたしの作り方です。【料理と暮らしの動画】Itadakimasu Recipeへようこそ!

[タイムコード]
0:00 ほうれん草のおひたしの作り方
0:36 かけだしの作り方
1:56 ほうれん草の軸の切り込みの入れ方
2:52 ほうれん草のゆで方
3:55 ほうれん草の冷やし方
4:54 ほうれん草の水気のきり方
5:41 ほうれん草の切り方
6:01 かけだしでほうれん草を浸し、冷蔵庫で冷やす
6:52 器に盛り、いただきます

[材料]
だし 300ml
酒 大さじ3
みりん 大さじ1
醤油 大さじ1
塩 少々
ほうれん草 300g

[作り方]
1. 最初に、かけだしを作ります。鍋に、出汁、酒、みりん、醤油、塩、だしを入れ、火にかけます。
2. ひと煮立ちさせたら、火を止め、冷蔵庫で冷やしておきます。
3. ほうれん草の根元に十字の切り込みを入れます。
4. ほうれん草をゆでます。鍋にお湯を沸かし、塩を少々入れ、ほうれん草の根元を10秒ほどゆでてから、すべて鍋に入れます。ゆで時間は1分。
5. ほうれん草を冷水で冷やします。
6. ほうれん草の水気をきり、3cmの長さに切ります。
7. 切ったほうれん草にかけだしをかけ、冷蔵庫で1時間冷やしたら完成です。

[関連動画]
出汁の取り方

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[English]
【Japanese home cooking】Ohitashi / Simple Japanese food what I eat #26

Welcome to Itadakimasu Recipe! I live in Tokyo, Japan. I would like to introduce you to Japanese home cooking. Today I will show you how to make Ohitashi. It is a cooking technique in which boiled ingredients are soaked in Japanese soup stock and seasoned. If you make this Japanese soup stock, you can make Ohitashi with seasonal vegetables. Ohitashi is a convenient side dish that can be made immediately! It is a very popular Japanese food in Japan. I hope you enjoy it!

[Related video]
How to make Japanese soup stock (Dashi).

[Timecode]
I make spinach Ohitashi today
How to make Dashi of Ohitashi
The red part at the base of spinach, make a cross cut
How to boil spinach
How to cool spinach
How to squeeze spinach
How to cut spinach
Soak spinach in soup stock sauce and cool in the refrigerator
Dish up on a plate
We thank everything that has been engaged in food. ‘Itadakimasu’

[ingredients]
300ml Dashi (Japanese soup stock)
3 tbsp sake
1 tbsp mirin
1 tbsp soy sauce
A pinch of salt
300g spinach

[Preparation]
1. First, make soup stock sauce. Put Japanese soup stock, sake, mirin, soy sauce and salt in a pan. Switch on the heat.
2. After boiling for a while, turn off the heat. Cool the it in the fridge.
3. The red part at the base of spinach, make a cross cut.
4. Boil spinach. Boil water, add a little salt. Boil the root of spinach for 10 seconds, then put them all in the pan. Boil time is 1 minute.
5. Cool spinach with ice water.
6. Drain the water. Cut into 3cm length.
7. Soak spinach in soup stock sauce and cool in the refrigerator. After 1 hour, done!

[Music]
relax086
relax084
relax085
composer : Masami Tomoshige
作曲者 : トモシゲマサミ

#ほうれん草のおひたし

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