クリスマスに!フライパンで作れるローストチキン「スモークチキン」の作り方です。
クリスマスチキンは骨つき肉で特別感のある味わいに!
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手軽だけれど、体に嬉しくて、わが家定番のスープや、発酵食品を使ったスープも、
たっぷりご紹介しています。
●スモークチキン
■材料(2人分)
骨つきもも肉 2本(700g)
オリーブオイル 小さじ1
(A)薄口醤油 大さじ3
(A)酒、はちみつ 各大さじ1
(A)にんにく(すりおろし) 1片分
スモークチップ、ザラメ糖(あれば) 各適量
クレソン 適量
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「榎本美沙の季節料理」
料理家 榎本美沙の公式チャンネルです。
こんにちは、榎本美沙と申します。
料理のレシピ開発の仕事をさせていただいています。
“発酵食品”と”旬の野菜”と、それからMr.Childrenが好きです。
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●著書
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簡単で、毎日続けられる”ゆるーい発酵レシピ”を集めた書籍です!
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一般的には半年で発酵させるみそをひと晩で気軽に!という本になります。
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忙しくても野菜をたっぷり食べられるように、
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●Smoked Chicken (Christmas Chicken)
■Ingredients (for 2 persons)
2 bone-in thighs (700g)
1 teaspoon olive oil
(3 tablespoons light soy sauce
(1 tablespoon each of sake and honey
(A) 1 clove garlic, grated
(A) smoked chips, pomelo sugar (if you have), a little of each
Watercress, as desired
■How to make
【1】Cut the chicken along the bone, pierce the skin with a fork in several places, and place in a zipper bag.
Mix (A), add, blend, and refrigerate overnight.
【2】 Heat olive oil in a frying pan over medium heat, pat the chicken dry with paper and place skin side down.
Cook for about 1 minute, then lower the heat to low, cover with a lid and cook for 4 minutes, turn the chicken over and cover again for 3 minutes.
【3】Place the smoked chicken on aluminum foil in a non-Teflon iron frying pan or other pan (a wok is also acceptable).
Place the smoked chips on aluminum foil and the coarse meal (if available) in a non-Teflon iron frying pan (or wok).