【発酵レシピ】食べる美容液「酒粕レーズン」二週間これを食べて美肌に! Sake lees raisins

【発酵レシピ】食べる美容液「酒粕レーズン」二週間これを食べて美肌に! Sake lees raisins

今回は「酒粕」が主役のレシピ!

酒粕ってお肌にいいって聞くけどほんと?
どうやって食べるいいの?
酒粕が美肌やダイエットにいいのはなぜか?

など酒粕についての話と、簡単で絶品の酒粕レーズンの作り方を紹介します。

#酒粕レーズン #酒粕の食べ方 #酒粕大量消費

目次
0:22酒粕の効能
1:37材料
1:40酒粕の種類について
3:00レーズンの効能
3:56レーズンの膨らみ具合
4:17試食タイム

材料

酒粕 100g  https://store.shopping.yahoo.co.jp/marushigeserizawa/hakuin-045.html
レーズン 50g  https://a.r10.to/hDvGH9

作り方
⒈酒粕は板粕の場合は日本酒を大さじ2程加えてよく混ぜて柔らかくし、練り粕の場合はそのまま、レーズンを加えてよく混ぜる。
⒉容器に詰め、常温で夏なら1日、冬場なら2〜3日おいて出来上がり。

This time, “Sake lees” is the leading recipe!

I hear that sake lees are good for your skin, but is that true?
How can I eat
Why is sake lees good for beautiful skin and diet?

We will introduce the story about sake lees and how to make simple and exquisite sake lees raisins.

ingredients
Sake lees 100g
Raisin 50g

How to make
⒈ For sake lees, add about 2 tablespoons of sake to soften it, and for kneaded lees, add raisins and mix well.
⒉ Pack in a container and leave at room temperature for 1 day in summer and 2-3 days in winter.

脱力系マクロビチャンネル
やっちゃん@平戸育子(ひらとやすこ)のプロフィール 
Profile of Yachan@Yasuko Hirado

ゆるベジ料理研究家。Veggie Cooking Expert.

ゆるベジ料理教室・マクロビオティック料理教室・レシピのない子供料理教室などを静岡県中心に主宰。
Presides over macrobiotic cooking classes and children’s cooking classes without recipes, mainly in Shizuoka prefecture.

マクロビオティック料理講師(リマクッキング富士宮校)歴15年。
厳格なマクロビアンの家庭で育ち摂食障害に。克服した経験と、自然食品店勤務20年の経験を元に、簡単に作れて、美しく、食べておいしいゆる~いマクロビオティック料理の教室を主宰しています。
Raised in a strict macrobiotic family and suffering from bulimia. Based on the experience of overcoming and working at a natural food store for 20 years, I preside over a loose macrobiotic cooking class that is easy to make, beautiful, and delicious to eat.

自分の体を信じることで自然に健康になっちゃう考え方やレシピを、料理教室、ブログ、Instagram、フェイスブックなどで発信しています。
I post up ideas and recipes that make you naturally healthy by believing in your body through cooking classes, blogs, Instagram, Facebook, etc.

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料理教室 マクロビライフ
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マクロビオテイックは単なる食事法じゃない(^^♪料理を通じてワクワクする生き方を見つけよう♪Macrobiotics are not just a diet (^^ ♪ Let’s find an exciting way of life through cooking ♪

開催日時 毎月第4水曜日 AM10:00~14:00
場所   自然食品店富士グリーン2F
     静岡県富士宮市北町4-14
受講料   3000円

Date and time: 4th Wednesday of every month from 10:00 to 14:00 AM
Location: Natural food store Fuji Green 2F

4-14 Kitamachi, Fujinomiya City, Shizuoka Prefecture
Tuition fee: 3000 yen

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