【野菜たっぷり!栄養満点!】具だくさん豚汁のレシピ・作り方

【野菜たっぷり!栄養満点!】具だくさん豚汁のレシピ・作り方

根菜たっぷり!豚肉入りで具沢山!
メインにもなる豚汁(お味噌汁)です。

次の日には味が染みてさらに美味しいので、
たっぷり作ってみてくださいね!

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カビなどの心配もなく、初めてみそを作る方や、
すぐに食べたい方にもおすすめ。
塩分も控えめでたっぷり使っても塩辛くなく、
栄養もたっぷりと取れます。

●具だくさん豚汁

■材料(4人分)
豚バラ薄切り肉 150g
大根 2〜3cm(100g)
にんじん 1/4本
ごぼう 1/2本
しめじ 1/2パック(50g)
長ねぎ 1本
しょうが 1片
だし汁 4カップ
ごま油 小さじ2
みそ 大さじ3
七味唐辛子 適量

詳しいレシピはこちら↓

具だくさん豚汁

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「榎本美沙の季節料理」
料理家 榎本美沙の公式チャンネルです。
こんにちは、榎本美沙と申します。
料理のレシピ開発の仕事をさせていただいています。
“発酵食品”と”旬の野菜”と、それからMr.Childrenが好きです。
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●著書
『ジッパー袋でかんたん 季節の保存食』好評発売中!
→季節の手仕事を”ちょっとやってみたい”人に。
食べ切れるぶんだけ、袋を使ってさくっとつくります。
みそ作り、梅干し、梅シロップ、ぬか漬け、キムチ、甘酒などなど。

『野菜の「べんり漬け」』 好評発売中!
忙しくても野菜をたっぷり食べられるように、
そんな想いでつくりました。

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●Miso soup with pork

■Ingredients (for 4 persons)
150g thinly sliced pork belly
2 to 3 cm (100 g) daikon radish
1/4 carrot
1/2 burdock root
1/2 pack shimeji mushrooms (50g)
1 long green onion
1 piece ginger
4 cups soup stock
2 teaspoons sesame oil
3 tablespoons miso
3 tablespoons soybean paste

■How to make
【1】Remove the stones from the shimeji mushrooms and break them apart by hand.
Cut daikon into 5mm thick chunks, carrot into 3mm thick half-moon slices.
Cut leek into thin diagonal slices, cut ginger into thin strips.
Cut gobo into thin strips. Cut the pork into 5cm pieces.

【2】Heat sesame oil and ginger in a pan over medium heat.
Saute radish, carrot, burdock root, leek and mushroom.
When the vegetables have softened, add the pork and stir-fry.

【3】When the color of the meat changes, add the broth.
When it comes to a boil, reduce the heat to medium-low and cover with a lid.
Simmer for about 10 minutes until the vegetables are tender.

【4】Lower the heat and dissolve the miso.
Serve in a bowl and sprinkle with shichimi togarashi.

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