民藝を体感  鎌倉 もやい工藝 Experience Mingei Kamakura Moyai Kogei

民藝を体感  鎌倉 もやい工藝 Experience Mingei Kamakura Moyai Kogei

今回は、鎌倉のもやい工藝へ行ってきました。
現在、東京国立近代美術館で開催されている民藝の100年へ
出かけた時に、ポップアップショップで出店されていて、
一度ぜひ行ってみたいと思っていたので、
念願叶いました。
このお店は、40年にわたり、産地を周り手仕事の魅力を伝えた
先代の久野恵一氏が立ち上げたお店です。
陶磁器、竹細工、ガラス、裂織り、布など、どれもこれも
魅力的で、使ってみたくなるものばかりでした。
是非足を運んでみてください😊

もやい工藝HP

This time, I went to Kamakura’s Moyai Kogei.
To the 100th anniversary of Mingei currently being held at the National Museum of Modern Art, Tokyo
When I went out, it was open at a pop-up shop,
I wanted to go there once, so
My wish has come true.
For 40 years, this shop has traveled around the production area to convey the charm of handicrafts.
It is a shop launched by the predecessor Keiichi Kuno.
Ceramics, bamboo work, glass, split weave, cloth, etc.
All of them were attractive and I wanted to use them.
Please come and visit us 😊

Moyai Kogei HP

💡BASE
 無肥料無農薬の野菜、種をお分けしています
 https://bonbonlapin.base.shop/

💡note
https://note.com/bonbonlapin1223

💡 blog
  http://bonfrance.blog.jp

【自己紹介】Self-introduction

無肥料無農薬で野菜を育てて15年になります。
40代主婦、二児の母です。
オーガニックスーパーで週3回パートしつつ、
毎日畑に立っています。
畑でとれる旬の食材で簡単で 美味しいレシピを紹介したり、
野菜づくりの様子をご紹介しています。

[Self-introduction] Self-introduction

It has been 15 years since I grew vegetables without fertilizers and pesticides.
A housewife in her 40s, a mother of two children.
While parting at an organic supermarket three times a week
I stand in the field every day.
Introducing simple and delicious recipes with seasonal ingredients that can be obtained in the field
Introducing how to grow vegetables.

#もやい工藝
#民藝
#鎌倉

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