【そっくりシリーズ第三弾】蒸して潰すだけ!簡単かぼちゃの茶巾絞り Pumpkin chakin squeezer

【そっくりシリーズ第三弾】蒸して潰すだけ!簡単かぼちゃの茶巾絞り Pumpkin chakin squeezer

かぼちゃそのまま茶巾絞り

今回はかぼちゃそっくりの茶巾絞りを作ります。甘味を引き出す調理法で砂糖なしでもめちゃめちゃ美味しく作れます。見た目がかわいいので、ハロウィンにもピッタリ。
蒸して潰して簡単にできるので、お子さんと一緒に作っても楽しいですよ!ぜひ作ってみてくださいね。

Pumpkin as it is, chakin squeezing

This time, I will make a chakin squeezer that looks just like a pumpkin. It is a cooking method that brings out the sweetness and can be made extremely delicious without sugar. It looks cute, so it’s perfect for Halloween.
It’s easy to steam and crush, so it’s fun to make with your child! Please try to make it. .

#ハロウィン和菓子#かぼちゃの茶巾絞り#ヴィーガンお菓子

材料
かぼちゃ(皮を剥いて正味)350g
アガベシロップ   適宜 https://a.r10.to/hw6M22
抹茶   小さじ1

作り方
⒈南瓜は一口大に切り、塩をまぶしてしばらくおく。水分が出てきたら皮を下にして鍋に並べ、少量の水を加えて蓋をして蒸し煮にする。柔らかくなったら皮をむいてつぶし、甘さが足りなければアガベシロップを加える。
⒉一つ30gのボールを5つ作り、ヘタ用に少し取り分けておく。
⒊残りに抹茶を混ぜ5等分し、ラップの上に広げボールに丸めたあんを包む。
⒋箸でかぼちゃの筋をつけ、取り分けておいたかぼちゃでヘタを作ってのせる。

ingredients

Pumpkin (peeled and net) 350g agave syrup, matcha as appropriate, 1 teaspoon ingredient

How to make
⒈ Cut the squash into bite-sized pieces, sprinkle with salt and leave for a while. When the water comes out, place it in a pan with the skin down, add a small amount of water, cover and steam. When it becomes soft, peel and crush it, and if it is not sweet enough, add agave syrup.
⒉ Make 5 balls of 30g each and set aside a little for the calyx.
⒊ Mix matcha with the rest, divide into 5 equal parts, spread on a wrap and wrap the rolled bean paste in a bowl.
⒋ Use chopsticks to make a line of pumpkin, and use the pumpkin that you have set aside to make a calyx.

脱力系マクロビチャンネル
やっちゃん@平戸育子(ひらとやすこ)のプロフィール 
Profile of Yachan@Yasuko Hirado

ゆるベジ料理研究家。Veggie Cooking Expert.

ゆるベジ料理教室・マクロビオティック料理教室・レシピのない子供料理教室などを静岡県中心に主宰。
Presides over macrobiotic cooking classes and children’s cooking classes without recipes, mainly in Shizuoka prefecture.

マクロビオティック料理講師(リマクッキング富士宮校)歴15年。
厳格なマクロビアンの家庭で育ち摂食障害に。克服した経験と、自然食品店勤務20年の経験を元に、簡単に作れて、美しく、食べておいしいゆる~いマクロビオティック料理の教室を主宰しています。
Raised in a strict macrobiotic family and suffering from bulimia. Based on the experience of overcoming and working at a natural food store for 20 years, I preside over a loose macrobiotic cooking class that is easy to make, beautiful, and delicious to eat.

自分の体を信じることで自然に健康になっちゃう考え方やレシピを、料理教室、ブログ、Instagram、フェイスブックなどで発信しています。
I post up ideas and recipes that make you naturally healthy by believing in your body through cooking classes, blogs, Instagram, Facebook, etc.

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料理教室 マクロビライフ
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マクロビオテイックは単なる食事法じゃない(^^♪料理を通じてワクワクする生き方を見つけよう♪Macrobiotics are not just a diet (^^ ♪ Let’s find an exciting way of life through cooking ♪

開催日時 毎月第4水曜日 AM10:00~14:00
場所   自然食品店富士グリーン2F
     静岡県富士宮市北町4-14
受講料   3000円

Date and time: 4th Wednesday of every month from 10:00 to 14:00 AM
Location: Natural food store Fuji Green 2F

4-14 Kitamachi, Fujinomiya City, Shizuoka Prefecture
Tuition fee: 3000 yen

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