【伝統野菜】大根の浅漬け [Traditional vegetables] Radish pickled

【伝統野菜】大根の浅漬け [Traditional vegetables] Radish pickled

幻の大根と言われる『亀戸大根』で浅漬けを作りました。
亀戸大根は、根本の太さ6センチ、長さ30センチの小さい大根です。
江戸時代には、漬物用高級大根として葉ごと浅漬けにしていたそうです。
辛みがありますが、肉質が緻密で、美味しい大根です。

現在は店頭にはほとんど出回らない大根です。
こういった昔ながらの在来種を味わえるのも
家庭菜園の醍醐味です。

自家採種の種、無肥料無農薬の種お分けしています☺️⇩
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【自己紹介】
畑歴15年、無肥料無農薬で野菜を育てています。
普通の40代主婦です。
畑でとれた野菜を使った手軽に作れる料理を紹介しています。
💡ブログ
http://bonfrance.blog.jp

I made a light pickle with “Kameido radish” which is said to be a phantom radish.
Kameido daikon is a small radish with a root thickness of 6 cm and a length of 30 cm.
In the Edo period, it was said that the leaves were lightly pickled as high quality radish for pickles.
It is spicy, but the flesh quality is fine and it is a delicious radish.

It is a radish that is rarely sold in stores.
You can also enjoy these old-fashioned native species
The real pleasure of a kitchen garden.

【Self-introduction】
For 15 years in the field, we grow vegetables without fertilizers and pesticides.
I’m an ordinary 40s housewife.
Introducing dishes that you can easily cook using vegetables from the fields.
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