国産かぼちゃが美味しい季節がやって来ました!
冷めても美味しい南瓜の煮物の作り方、教えます!
The chef teaches!【Pumpkin does not become delicious just by cutting and boiling!】How to cook pumpkin well!
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【本日のレシピと食材】
かぼちゃ 半分※約450g
(調味料)
鰹出汁 300cc
みりん 大さじ3杯※約45cc
薄口しょうゆ 大さじ1半※約25cc
砂糖 大さじ1半※約15g
(鰹出汁)
水 1000cc
昆布 4g
かつお節 20g
【ingredients】
Half a pumpkin* approx. 450g
(Seasoning)
300cc bonito stock
3 tablespoons mirin *approx. 45 cc
1 1/2 tablespoons light soy sauce *approx. 25 cc
1 1/2 tablespoons sugar *approx. 15g
(Dried bonito stock)
1000cc water
4 g kelp
20 g bonito flakes
【作り方】
① かぼちゃの種を取り除き、ひと口大の台形にカットします。
② 皮を飾り剥きして、面取りをします。
③ アルミ鍋に並べて、鰹出汁と調味料を注ぎます。
④ 落とし蓋をして、強火で煮ます。
⑤ 完全に沸いたら、フタを外します
⑥ 煮汁の量を見ながら、強火に煮詰めます。
⑦ 煮汁が少なくなったら、深追いをせずに火を止めます。
【How to make】
① Remove the seeds from the pumpkin and cut into bite-sized trapezoidal shapes.
② Decoratively peel the skin and process it to prevent it from falling apart.
③ Arrange the fish in an aluminum pot and pour in the bonito broth and seasonings.
④ Cover with a lid and cook over high heat.
⑤ When completely boiled, remove the lid.
⑥ Bring to a boil over high heat, watching the amount of broth.
⑦ When the cooking liquid is reduced, turn off the heat without deep frying.
【作り方のポイント】
① かぼちゃはどんな形でも問題ありませんが、出来るだけ大きさは揃えましょう!
② 皮を上にして鍋に並べます。
③ アルミ鍋を使います。
④ 鍋の大きさに注意してください。
⑤ 強火で一気に煮ます。
⑥ 沸いて来たら、フタを外します。
⑦ 深追いをすると、焦げてしまうので注意してください
【Makeup points】
① Pumpkins can be any shape, but they should be as uniform in size as possible!
② Place skin side up in pan.
③ Use an aluminum pot.
④ Note the size of the pot.
⑤ Cook at once over high heat.
⑥ When the water comes to a boil, remove the lid.
⑦ Be careful not to go too deep or they will burn.
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(自己紹介)
都内の有名レストランのメニューを考案!新しい視点からの料の開発なども監修し
新店舗のコンセプトプランや料理人兼クリエイターとしての仕事をしております。
北米やアジアなど海外での活動経験もあり、グローバルな視点からも料理を研究し続けています。
休みの日は、家族の為に料理を作って出来るだけ家族との時間を大事に過ごしております。
(Profile)
He designed menus for famous restaurants in Tokyo!
I also supervise the development of fees from a new perspective and
concept plans for new restaurants and work as a chef and creator.
He has experience working overseas in North America and Asia, and continues to study cuisine from a global perspective.
On my days off, I cook for my family and spend as much time as possible with them.
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